golfr1 hero mobiel

31 januari 2024

De nieuwe Golf R: een warm onthaal in de ijzige kou

In het Oostenrijkse Zell am See vindt elk jaar de spectaculaire Ice Race plaats. Zo’n sportief evenement leent zich perfect voor het vieren van het vijftigjarig bestaan van de Volkswagen Golf… én in het bijzonder een preview van het meest sportieve model uit de Golf-serie: de nieuwe Golf R.

In Zell am See was de vernieuwde Golf in vier varianten te zien: als iconische Golf GTI, als efficiënte Golf eHybrid, als geëlektrificeerde Golf GTE en in dynamische camouflagetrim als Golf R. De nieuwe R, die van vierwielaandrijving is voorzien, werd door voormalig rallyrijders Hans-Joachim Stuck en Johan Kristoffersson gepresenteerd. “Het was ontzettend leuk om als een van de eersten in de gloednieuwe Golf te zitten”, verklaarde Kristoffersson. “Ik kan alleen maar zeggen dat, ook al is de Golf R nog niet onthuld, er onder de camouflage een echte sportwagen schuilt waar fans van de R-modellen van Volkswagen nu al naar uit kunnen kijken.” De Zweed won vijf van zijn zes World Rallycross kampioenschappen in een Volkswagen en weet dan ook als geen ander wat de potentie van de aanstaande Golf R is.

De R van ‘Racing’

Hoewel de Golf R later dit jaar officieel wordt onthuld, licht het gecamoufleerde exemplaar in Zell am See alvast een tipje van de sluier op. Aan de voorzijde valt het R-logo direct op, en de speciaal voor de Golf R ontworpen bumpers, diffusors en velgen onderscheiden het model van de rest van de Golf-familie. Volkswagen R is het premium performance-merk van Volkswagen en is verantwoordelijk voor de sportiefste modellen uit het productaanbod. Klanten kunnen momenteel kiezen uit vijf performance-modellen: van de zeer dynamische Golf R tot het topmodel van het merk, de Touareg R eHybrid. Met ruim 35.000 gebouwde exemplaren was 2023 een recordjaar voor het R-label van Volkswagen. Sinds 2002 zijn er in totaal ruim 300.000 R-modellen afgeleverd aan gelukkige eigenaren.

golfr-2

Bekijk onze Volkswagen voorraad