Volkswagen Tiguan Allspace

6 mei 2021

De nieuwe Tiguan Allspace wordt 12 mei gepresenteerd

Volkswagen trekt op 12 mei het doek van de vernieuwde Tiguan Allspace. De extra ruime versie van de meest succesvolle SUV van Volkswagen krijgt een scherper design, nieuwe assistentiesystemen en biedt nog meer online diensten via het MIB3 infotainment systeem van de nieuwste generatie. De voorverkoop van de vernieuwde Tiguan Allspace start binnenkort.

Sinds zijn introductie in 2007 behoren de verschillende generaties van de Tiguan tot de bestverkochte SUV’s ter wereld. Een van de belangrijkste uitvoeringen binnen de brede line-up van het model is de Tiguan Allspace, de 22 centimeter langere versie van de Tiguan. Sinds de marktintroductie in 2017 zijn er wereldwijd tot eind maart 2021 ongeveer 1,5 miljoen exemplaren van deze extra ruime Tiguan verkocht. Het succesverhaal krijgt nu een vervolg met de technisch en visueel vernieuwde versie. De Tiguan Allspace krijgt dezelfde designupgrades als de recentelijk geïntroduceerde Tiguan en maakt indruk met zijn digitale cockpit, uitgebreide connectiviteit en nieuwe assistentiesystemen.

De Tiguan Allspace biedt nog meer ruimte dan de reguliere Tiguan. Hij heeft een maximaal bagageruimtevolume van maar liefst 1.920 liter en met zijn optionele derde zitrij biedt hij ook voldoende ruimte voor maximaal zeven personen, waardoor hij de perfecte keuze is voor grote gezinnen.

De Tiguan Allspace heeft duidelijk zijn sporen verdiend, aangezien wereldwijd inmiddels maar liefst 55% van alle verkochte Tiguan-modellen een Allspace is.

Volkswagen lanceert de nieuwe Tiguan Allspace op 12 mei en de voorverkoop start binnenkort. De prijzen en specificaties van de Nederlandse line-up worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.