Header kofferbak vw

4 oktober 2022

Hoeveel bagageruimte hebben de SUV's van Volkswagen?

Iedere Volkswagen biedt volop slimme en bruikbare bagage- en opbergruimte. Zo hebben ze bijvoorbeeld verrassende vakjes, bieden ze makkelijk neerklapbare rugleuningen, lage tildrempels en vlakke laadvloeren. Zo kunt u altijd alles kwijt wat u wilt meenemen. Ook bij de SUV’s van Volkswagen is er aan bagageruimte geen gebrek. Wij zetten de verschillen tussen de ruimtelijke SUV's op een rijtje.

De ruime Taigo

De Volkswagen Taigo is de nieuwste toevoeging aan de SUV familie van het Duitse merk. De achterkant van de Taigo loopt schuin af zoals bij een coupé, zonder de hoofdruimte achterin te beperken. De bagageruimte heeft ondanks het coupéachtige design een ruime inhoud van 440 liter en van 1.222 liter.

De dynamische T-Cross

De T-Cross komt wat afmetingen betreft sterk overeen met de Taigo. Hoewel de T-Cross 16 centimeter korter is dan de Taigo, is het de T-cross met de meeste bagageruimte van de twee. Haar verstelbare lattenbodem, welke in één hand van een platte vloer naar een verlaagde bodem versteld kan worden, zorgt ervoor dat deze compacte SUV een indrukwekkende bagageruimte tussen 455 en 1.281 liter met zich meebrengt. Er blijft dus geen centimeter onbenut.  

Een maatje groter met de T-Roc

De Volkswagen T-Roc is een stuk groter dan de eerder benoemde T-Cross en Taigo. Afgelopen lente heeft de T-Roc een totale facelift ondergaan, sindsdien beschikt het onder andere over een achterspoiler en aflopende daklijn in coupéstijl, waardoor de SUV een sportief karakter uitstraalt. 

Ook op het gebied van ruimte is de T-Roc vergeleken met de Taigo en de T-Cross een maatje groter. Ruime zitplekken, een verhoogde instap en een bagageruimte waarin minimaal 445 liter en maximaal 1.290 liter aan boodschappen, backpacks of verhuisdozen past, maken de T-Roc vanbinnen alles wat je van een SUV verwacht.  

De avontuurlijke Tiguan

Indrukwekkend op het eerste gezicht. Met in het oog springende designelementen als de nieuw vormgegeven grill laat de Tiguan onmiddellijk zijn sterke punten zien. De Tiguan is de duurste SUV van Volkswagen, echter maken strakke lijnen en gewaagde details  haar prijskaart volledig waar. Voor de Tiguan is geen avontuur te groot. Hij heeft een enorme bagageruimte van 615 liter, welke oploopt to 1655 liter, waar je alle kanten mee op kunt.

Al uw accessoires op maat

Toch nog een extra tas mee op vakantie? Dan kunnen er allesdragers gemonteerd worden op uw Volkswagen SUV met dakreling, waardoor u een afsluitbare bagagebox met een inhoud van 340 liter extra kunt toevoegt aan uw toch al ruime auto. 
Mocht u wel genoeg ruimte hebben, maar bent u bang dat uw waardevolle lading verschuift. Dan bieden wij u variabele kofferbakmatten aan.

Kijk voor meer informatie en accessoires in de officiële volkswagen shop

Direct uit voorraad leverbaar

Bij De Waal Autogroep vindt u altijd een grote voorraad aan nieuwe en jong gebruikte auto's. Dat geldt ook zeker voor de SUV's van Volkswagen. Zowel de Volkswagen T-Cross, T-Roc, Taigo als Tiguan zijn ruim op voorraad leverbaar. Heeft u al een keuze kunnen maken tussen één van de SUV's? Ga dan direct naar onze voorraad en plan uw proefrit in om deze ruimtelijke SUV's zelf te ervaren.