Volkswagen ID.3 Pure hero mobiel

19 juni 2024

ID.3 Pure: puur in efficiency en prijs

De nieuwe Volkswagen ID.3 Pure, die in eerste instantie leverbaar is als compleet uitgeruste Oranje Edition, staat vanaf nu aan de basis van het ID.3-gamma. Zijn 125 kW/170 pk sterke elektromotor en 52 kWh accupakket vormen een nieuwe, efficiënte combinatie die goed is voor een actieradius van maximaal 388 km**. Inclusief alle Oranje Edition-luxe maakt de ID.3 Pure een ID.3 al bereikbaar vanaf € 35.990*.

De ID.3 Pure heeft een nieuwe 125 kW/170 pk sterke aandrijflijn die uitblinkt in efficiency. In combinatie met het nieuwe 52 kWh accupakket is een actieradius van 388 km** haalbaar. Dankzij de 145 kW snellaadmogelijkheid volstaat een pauze van 25 minuten om de accu van 10-80% op te laden.

id.3pureoranjeedition3

Sportieve deal: Oranje Edition

De ID.3 Pure is er tijdelijk als aantrekkelijke Oranje Edition met luxe items als LED-verlichting, automatische airconditioning (Climatronic), Comfortstoelen, een multifunctioneel met leder bekleed stuur en elektrisch bediende, verwarmde en inklapbare buitenspiegels. Ook inbegrepen is het uit de ID.4/5 en ID.7 bekende nieuwe infotainmentsysteem Ready to Discover met het grote (32,8 cm) centrale display, inclusief de IDA spraakassistent en ChatGPT-integratie. Park Distance Control met parkeersensoren voor en achter hoort er eveneens bij, net als Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

Beperkt beschikbaar vanaf € 35.990

De nieuwe Pure-uitvoering maakt ID.3 rijden aantrekkelijker dan ooit. Als ID.3 Pure Oranje Edition in beperkte oplage is hij er namelijk al vanaf € 35.990*. Net als bij andere ID.-modellen is bij de ID.3 t/m 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu inbegrepen. Daarnaast is er gratis 24 uur pechhulp binnen Europa. Dankzij het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa zijn ID.-rijders binnen 3 uur weer mobiel bij pech, zoals een lekke band. De Volkswagen ID.3 wordt geproduceerd in het Duitse Zwickau.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.