Volkswagen Taigo

30 maart 2021

Uitbreiding SUV-range Volkswagen met sportieve Taigo cross-over

Volkswagen maakt zich op voor de komst van de Taigo, eind dit jaar. Vooruitlopend op de officiële Europese première van het model heeft Volkswagen de naam van de nieuwe cross-over al vrijgegeven. Met de Volkswagen Taigo verbreedt het merk de SUV line-up in de klasse van de kleine auto’s. De nieuwe SUV-coupé onderscheidt zich met een sportief en aantrekkelijk design, en krijgt een scala aan assistentiesystemen en digitale mogelijkheden.

Cross-over met coupédesign

Met de Taigo biedt Volkswagen het perfecte antwoord voor consumenten die op zoek zijn naar een CUV (Cross-over Utility Vehicle): een auto die een hogere zitpositie combineert met een sportief coupédesign. De nieuwe Taigo krijgt zuinige TSI turbo-benzinemotoren, standaard LED-koplampen, een modern bedieningsconcept inclusief een volledig digitaal instrumentarium en een compleet pakket aan rijassistentiesystemen.

De Volkswagen Taigo heeft de succesvolle, Braziliaanse Nivus als basis, en gaat voor de Europese markt geproduceerd worden in Pamplona (Spanje). Deze zomer beleeft de nieuwe CUV zijn debuut, vanaf eind 2021 staat hij bij de Volkswagen-dealers.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.