ID.3 Header mobiel

11 mei 2023

Vernieuwde, rijk uitgeruste Volkswagen ID.3 nu te bestellen

Volkswagen start vandaag met de voorverkoop van de vernieuwde ID.3. De elektrische bestseller van Volkswagen onderscheidt zich van zijn voorganger met  een strakker design en een hoogwaardiger interieur, en zet grote stappen op het gebied van software en intelligente rijhulpsystemen. De vernieuwde ID.3 is vanaf vandaag te bestellen als rijk uitgeruste ID.3 Pro Business vanaf € 44.990*. De goedkopere ID.3 Pro zal later beschikbaar komen. Snelle beslissers die direct willen rijden met extra voordeel kunnen kiezen voor de Advantage-voorraadmodellen van de huidige ID.3. Inclusief SEPP-subsidie loopt het voordeel bij een ID.3 Advantage op tot wel € 6.950. 

De Volkswagen ID.3 is nu al niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De eerste Volkswagen op het MEB-platform is een gewilde elektrische auto, waarvan al zo’n 17.000 exemplaren in ons land rond zoeven. De vernieuwde ID.3 bouwt verder op het succes van de huidige versie en heeft een nieuw ontworpen front met geoptimaliseerde luchtroosters en een aangescherpt design voor een nog lagere Cw-waarde (0,263). Volkswagen heeft goed geluisterd naar de huidige ID.3-rijders. Het vernieuwde interieur is verfijnd met nieuwe, zachtere materialen die diervrij zijn en grotendeels gerecycled. 

volkswagenid.3nlkenteken4

Groter scherm

Het infotainmentscherm meet voortaan standaard 30,5 centimeter en is voorzien van de nieuwste software en een nieuwe menustructuur. Het infotainmentsysteem kan ook eenvoudig worden bediend met aanraaktoetsen op het multifunctionele stuurwiel. Andere nieuwtjes op dit gebied zijn de verbeterde spraakbesturing en additionele augmented reality-features in het head-up display. De Electric Vehicle Route Planner, waarmee de Volkswagen ID.3 de perfecte route voor de bestuurder uitstippelt, gebruikt voortaan ook actuele verkeersinformatie; eventuele laadstops worden gecalculeerd op basis van de actuele capaciteit bij laadstations. 

Slimmere rijhulpsystemen

Travel Assist heeft een nieuwe functie, als aanvulling op de adaptieve cruise control en rijstrookassistent. Bij snelheden vanaf 90 km/u kan de auto na het activeren van de richtingaanwijzers automatisch van rijstrook wisselen, mits daar ruimte voor is. Daarnaast kan de vernieuwde ID.3 door V2X-technologie in een fractie van een seconde belangrijke data van compatibele auto’s en de infrastructuur verwerken. Zo krijgt de bestuurder een waarschuwing voor gevaren, ongevallen en stilstaand verkeer. Park Assist Plus, dat al kon helpen bij het zoeken naar een parkeerplek en het geven van stuurassistentie, is nu in staat om parkeermanoeuvres van de bestuurder op te slaan en te reproduceren. 

Verbeterde actieradius

De vernieuwde Volkswagen ID.3 wordt in eerste instantie leverbaar in drie uitvoeringen: de Pro Business, Pro S en Pro S Business. Alle varianten hebben een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en 310 Nm aan trekkracht produceert. De ID.3 Pro S heeft een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 77 kWh en een verwachte actieradius tot 559 kilometer** (WLTP). De ID.3 Pro heeft een 58 kWh accupakket dat goed is voor een actieradius tot 429 kilometer** (WLTP). Volkswagen introduceert later meer uitvoeringen, waaronder versies met een kleinere batterij en een goedkopere Pro-uitvoering. Bij een snellaadstation laadt de ID.3 Pro S het accupakket in 30 minuten van 5 naar 80 procent, dankzij het maximale laadvermogen van 170 kW. De ID.3 Pro Business laadt met maximaal 120 kW, waarmee het 35 minuten vergt om het accupakket tot 80 procent op te laden.

Rijk uitgeruste Business-modellen

De vernieuwde ID.3 is per direct te bestellen als de zeer rijk uitgeruste ID.3 Pro Business (€ 44.990*) en ID.3 Pro S Business (€ 49.990*). De Business-modellen hebben standaard onder meer het navigatiesysteem ‘Discover Pro’ met 30,5 cm groot scherm, LED Matrix-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen ‘East Derry’, adaptieve cruise control, achteruitrijcamera, keyless access, climatronic en donker getinte achterste ruiten. De Pro S Business heeft daarnaast standaard 19 inch lichtmetalen velgen ‘Wellington’. De Pro S zonder Business-pakket staat in de prijslijst voor € 47.990*. De vernieuwde ID.3 is hier te configureren. 

De ID.3 Advantage: direct rijden vanaf €38.990*

Snelle beslissers die direct willen rijden tegen een nog scherpere prijs kunnen nu ook kiezen voor de ID.3 Advantage op basis van het huidige model. Hij is er als ID.3 Pro Advantage en ID.3 Pro Edition Advantage. Beide direct uit voorraad leverbare uitvoeringen beschikken standaard over het 58 kWh accupakket met een rijbereik tot 426 kilometer (WLTP)** en zijn meer dan compleet uitgerust. Standaard beschikken de Advantage-modellen onder meer over adaptive cruise control, navigatie, smartphone-integratie met app-connect. Daarnaast zijn ook tal van geavanceerde veiligheidssystemen inbegrepen, waaronder parkeersensoren, lane assist en Front Assist 

Voor de ID.3 Pro Advantage telt het pakketvoordeel van de vele extra comfort-, luxe- en veiligheidsfeatures op tot ruim € 2.900 en bij de ID.3 Pro Edition Advantage tot zelfs € 4.000. De ID.3 Advantage is leverbaar vanaf € 38.990*. Zakelijke rijders profiteren daarbij van een fiscale bijtelling van slechts 16% over de eerste € 30.000 van de fiscale waarde. Snelle particuliere beslissers kunnen bovendien mogelijk nog aanspraak maken op de tijdelijke SEPP-subsidie van € 2.950 op volledig elektrische auto’s, waarmee het totale voordeel op deze uit voorraad leverbare ID.3 kan oplopen tot zelfs € 6.950. De nieuwe Advantage-uitvoeringen zijn direct uit voorraad te leveren, de actuele voorraad is hier online te bekijken.

Volkswagen Service en t/m 7 jaar onderhoud

Volkswagen biedt op de vernieuwde ID.3 standaard t/m 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu. Daarnaast kan er gebruikgemaakt worden van 24u pechhulp binnen Europa. Met het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa kunnen we de berijder beloven binnen 3 uur weer mobiel te zijn bij pech zoals een lekke band.

volkswagenid.3nlkenteken2_1

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.