Volkswagen Vlootemissies

25 januari 2021

Volkswagen overtreft Europese doelstellingen voor vlootemissies ruimschoots

Op basis van voorlopige cijfers heeft Volkswagen Personenwagens de ambitieuze Europese doelstellingen voor 2020 op het gebied van CO2-vloot ruimschoots overtroffen. Het vloottotaal lag ongeveer zes miljoen gram CO2 lager dan wettelijk vereist was. Het modellengamma dat Volkswagen in de Europese Unie levert, had vorig jaar een gemiddelde CO2-uitstoot van 92 g/km ten opzichte van de wettelijke CO2-doelstelling van 97 g/km. De CO2-uitstoot daalde met 22 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

“Volkswagen blijft een voortrekkersrol spelen in de transformatie van de auto-industrie. In 2015 zijn we begonnen met het grootste en meest uitgebreide elektrische offensief in de industrie. Door onze CO2-doelstellingen aanzienlijk te overtreffen, hebben we laten zien dat we op de goede weg zijn. In 2021 zullen we de transformatie naar elektrische mobiliteit blijven versnellen met nieuwe modellen”, zegt Ralf Brandstätter, CEO Volkswagen Personenwagens.

Ten opzichte van de Europese CO2-vermindering wist Volkswagen die waarde in Nederland afgelopen jaar zelfs met een derde te reduceren, tot slechts 71 g/km.

Twintig nieuwe elektrische Volkswagens tot 2025

Tussen 2020 en 2024 investeert Volkswagen internationaal meer dan elf miljard euro in elektromobiliteit en transformeert het merk na Zwickau en Dresden nog meer productiefaciliteiten, zoals in het Duitse Emden en in Chattanooga (VS). Verder brengt het merk tot 2025 twintig nieuwe, volledig elektrische modellen op de markt. Dit jaar volgen al diverse nieuwe modellen op basis van de modulaire elektrische aandrijfmatrix (MEB), waaronder de ID.4, ID.4 GTX en ID.5.

Dankzij de start van het elektro-offensief leverde Volkswagen afgelopen jaar meer elektrische auto’s dan ooit tevoren: 212.000 exemplaren. Met 134.000 stuks – waarvan 56.500 ID.3’s – verdrievoudigde het aandeel volledig elektrische auto’s ten opzichte van het jaar ervoor. De ID.3 was in december zelfs de meest geleverde elektrische auto (BEV) in Finland, Slovenië en Noorwegen. In Nederland was dit zelfs drie maanden op rij het geval en in Zweden was de ID.3 afgelopen maand bovendien de meest verkochte auto in absolute aantallen, ongeacht het type aandrijving. In Nederland en Duitsland slaagde Volkswagen er ook in om over het gehele jaar 2020 uit te groeien tot marktleider in het segment van de volledig elektrische auto’s, met een aandeel van 23,8 procent in Duitsland in de BEV-markt en 23 procent in Nederland.

De definitieve bevestiging met betrekking tot de doelstellingen voor het modellengamma door de Europese Commissie volgt later.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.