Volkswagen Transporter header mobiel

Veelzijdiger dan ooit

Volkswagen Transporter 2024

De opvolger van de huidige Transporter 6.1

De nieuwe Transporter komt eraan

In 2024 wordt de opvolger van de Volkswagen Transporter geïntroduceerd. Deze nieuwe generatie van de Transporter is op alle fronten verbeterd. De standaarduitrusting wordt aanzienlijk uitgebreid - met onder meer Digital Cockpit, centraal display en de nieuwste assistentiesystemen. Daarbij komen ook volledig nieuwe en efficiënte aandrijfsystemen. Zo wordt de nieuwe Transporter leverbaar met diesel-, plug-in-hybride- en elektrische aandrijflijnen. Naar verwachting start de voorverkoop in het voorjaar van 2024.

volkswagentransporter3

Een nieuw ontwerp

Met zijn strakke ontwerp is de nieuwe Transporter duidelijk herkenbaar als lid van de Volkswagen Bedrijfswagens-familie. De standaard LED-koplampen en de LED-units aan de achterzijde zijn bepalend voor het aerodynamische design. Net als zijn voorgangers wordt hij leverbaar met een achterklep of openslaande deuren. 

Standaard wordt de Transporter uitgerust met functies als een elektronische parkeerrem inclusief Auto Hold-functie, 12 inch digitaal instrumentenpaneel (Digital Cockpit), een infotainmentsysteem inclusief DAB+, Apple Carplay, Android Auto, online diensten en een 13 inch touchscreen, multifunctioneel stuur, regensensor, Lane Assist, Autonomous Emergency Braking Front Assist en dynamische verkeersbordherkenning met eenrichtingverkeerwaarschuwing.

Carrosserievarianten

De nieuwe Transporter is er voor iedere ondernemer. Hij wordt geleverd in diverse carrosserievarianten zoals de gesloten bestelwagen (zonder ramen achterin), dubbele cabine, Kombi (inclusief ramen achterin) en als Chassis Dubbele Cabine. De Kombi- en gesloten bestelwagenmodellen worden optioneel ook verkrijgbaar met een verhoogd dak. De gesloten bestelwagen, dubbele cabine en Kombi worden daarnaast ook leverbaar met een verlengde wielbasis. Het verhoogde dak kan voortaan ook worden gecombineerd met de kortere wielbasis.

volkswagentransporter2

Extra laadvolume, laadvermogen en trekgewicht

Dankzij de grotere lengte, breedte en wielbasis zijn de laadmogelijkheden van de nieuwe Transporter in alle opzichten gegroeid. Het (maximale) laadvolume van de Transporter met standaard wielbasis en standaard dak is toegenomen tot 5,8 m3. Tussen de wielkasten meet de maximale laadbreedte nu 1.392 mm (+148 mm). Het maximale laadvermogen van de Transporter met standaard wielbasis met dieselmotor is gestegen van 1,2 naar 1,3 ton. Voor de gesloten bestelwagen met dieselmotor en een vermogen van 110 en 125 kW is het maximale aanhangergewicht (geremd met een stijgingspercentage tot 12%) verhoogd van maximaal 2,5 naar maximaal 2,8 ton. Tot slot is de maximale dynamische daklast gegroeid van 150 kg naar 170 kg.

volkswagentransporter1

Langer en breder

De nieuwe Transporter is 5.050 mm lang, een toename van 146 mm ten opzichte van zijn voorganger. De wielbasis is met 97 mm verlengd tot 3.100 mm en optioneel komt er een verlengde uitvoering met een 400 mm langere wielbasis (totale lengte: 5.450 mm). Met 2.032 mm is de nieuwe Transporter 128 mm breder dan zijn voorganger (zonder buitenspiegels). Door de grotere afmetingen is er nu nog meer interieurruimte en is het laadvolume toegenomen.

Aandrijvingen

De nieuwe Transporter wordt voor het eerst leverbaar met plug-in hybrideaandrijving (eHybrid) en een volledig elektrische variant (e-Transporter), als alternatief voor de diesels (TDI).

Qua vermogen biedt de Transporter keuze uit drie TDI-versies: 81 kW (110 pk), 110 kW (150 pk) en 125 kW (170 pk). Aanvullend komt hij er met plug-in hybrideaandrijving, met een systeemvermogen van 171 kW (233 pk), én in vier volledig elektrische versies: met 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk). Die laatste drie krijgen standaard een 83 kWh (bruto) groot accupakket, de basisversie met de 85 kW elektromotor wordt geleverd met een 54 kWh (bruto) variant.

TDI- en eHybrid-modellen zijn standaard voorzien van voorwielaandrijving. 4MOTION vierwielaandrijving wordt als optie leverbaar voor de TDI-versies vanaf 110 kW. De volledig elektrische modellen hebben achterwielaandrijving; later staat ook hiervoor een versie met vierwielaandrijving gepland.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws rondom de nieuwe Transporter.

volkswagentransporter4

Volkswagen Bedrijfswagens acties

Bekijk de lopende acties.

VW Crafter 'Hero-edition'-33 (1)
Crafter Hero Pakket

Tijdelijk kun je bij De Waal Autogroep je Volkswagen Crafter nog stijlvoller, stoerder en sportiever maken. Kies voor het Crafter Hero Pakket

Volkswagen Bedrijfswagens Crafter_acties Q4 hero mobiel
Volkswagen Bedrijfswagens acties

Bekijk onze scherpe acties op Volkswagen Bedrijfswagens. Een held van een Crafter of de elektrische ID. Buzz Cargo. Wat past bij jou?

VW BWG
Volkswagen Bedrijfswagens Deals

Is jouw onderneming toe aan een nieuwe bedrijfswagen? Dan sta je voor de keuze: nog 1 keer dieselen of aan de stekker. Beide keuzes zijn nu erg voordelig.

Volkswagen Bedrijfswagen nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Volkswagen Bedrijfswagen nieuws.

ID. Buzz
8 september 2021
Autonoom rijdende Volkswagen ID. Buzz gepresenteerd op IAA Mobility

Tijdens de ‘New Auto Night’ van de Volkswagen Groep presenteerde Volkswagen Bedrijfswagens een in camouflage gehuld prototype van de ID Buzz.

Caddy Rijhulpsystemen
25 juni 2021
Veilig en comfortabel onderweg met de Caddy Cargo

De nieuwe Volkswagen Caddy Cargo wordt inmiddels volop besteld in Nederland en is op alle fronten helemaal van deze tijd. 

Caddy Gargo
3 juni 2021
Maximale flexibiliteit met de nieuwe achteras van de Caddy Cargo

Het nieuwe onderstel van de Caddy Cargo combineert de asconfiguratie van een wendbare, comfortabele personenauto met de praktische voordelen van een bedrijfswagen. De innovatieve starre achteras (Panhard-stang) van de Caddy Cargo is volledig nieuw ontwikkeld.

Multivan Multitalent
27 mei 2021
Volkswagen Multivan – een allround multitalent

Neem de beste bestelwagen van zijn tijd en voeg daar het rijcomfort van een auto en een ongekende variatie in het interieur aan toe. Het resultaat is een absolute succesformule, in de vorm van de Volkswagen Multivan, die al generaties lang een icoon is.

Brochures en prijslijsten

Alles over uw nieuwe Volkswagen Bedrijfswagen.