Header_mobiel

Ontdek hybride rijden

Krachtig, zuinig én milieuvriendelijk. Verover jij binnenkort de wegen met een hybride auto? Met zo'n auto rijd je zowel elektrisch als op benzine. Hier vind je alle informatie over hybride rijden. Waar wacht je op?

De plug-in hybride

Volledig elektrisch én benzine

Als je een PHEV hebt, of wel Plug-in hybride, dan rijd je een auto met zowel een elektromotor als een benzinemotor. Met de gloednieuwe Tiguan kun je bijvoorbeeld zo'n 120km elektrisch rijden,  voordat de brandstofmotor het overneemt. Van en naar je werk kan je dus volledig elektrisch rijden. En de zomervakantie naar Italië, eventueel inclusief je zware caravan, kan ook gewoon met je PHEV.

De mild hybride

Een nieuwe manier om zuiniger te rijden

Met een mild hybride gebruik je geen stekker om het accupakket op te laden. Wanneer je remt, wordt het 48-voltsysteem automatisch bijgeladen. Zo verbruik je met een eTSI-motor veel minder brandstof én heb je nog steeds krachtige prestaties. Als je wegrijdt bij een stoplicht, is de kans groot dat je de brandstofmotor nog niet hoort. Een paar meter later schakelt deze in.

De full hybride

Elektrisch autorijden zonder stekker

Full hybrid autorijden is een manier van autorijden waarbij de auto gebruikmaakt van zowel een benzinemotor als een elektromotor om te rijden. Dit betekent dat de auto kan schakelen tussen het gebruik van benzine en elektriciteit om de motor aan te drijven. Zo rijdt de auto zuiniger en stoot deze minder CO2 uit dan een auto op benzine.

Wat zijn de voordelen van hybride rijden?

Hybride autorijden heeft verschillende voordelen, waaronder:

  • Lagere brandstofkosten: Doordat de benzinemotor wordt gecombineerd met een elektromotor zijn hybride auto's altijd zuiniger. Zo kun jij mooi je geld besparen op brandstofkosten.
  • Milieuvriendelijker: Die elektromotor zorgt ervoor dat hybride auto's ook minder CO2 uitstoten. Een mooie plus voor het milieu dus doordat er minder fijnstof en stikstofoxiden worden uitgestoten.
  • Stil rijden: Ssssst, heerlijk stil! Zo'n elektromotor maakt veel minder geluid dan benzine- of dieselmotoren. In een hybride auto rijd je ook kilometers volledig elektrisch. Heerlijk stil dus! Zo kom jij tot rust tijdens je rit.
  • Minder onderhoud: Over het algemeen hebben hybride auto's minder onderhoud nodig. Dat komt omdat ze minder slijtage hebben aan de remmen en de motor.
  • Belastingvoordelen: In sommige landen zijn er belastingvoordelen voor hybride auto's, zoals lagere wegenbelasting en subsidies.

Kortom, een hybride auto rijden kan je geld besparen, het rijden fijner maken én is beter voor het milieu.

Is hybride rijden goedkoper?

Het kopen van een hybride auto is vaak wat duurder dan een auto die volledig op brandstof rijdt. Maar, door de korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb) en de lagere verbruikskosten haal je de hogere aankoopkosten er makkelijk uit. Je verbruikt namelijk minder brandstof met een hybride auto, omdat de elektromotor vaak de benzinemotor ondersteunt. Wie nu een hybride auto koopt, krijgt ook nog eens korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb). Tot 2025 krijg je 50% korting. In 2025 is de korting nog 25% en vanaf 2026 moet de volledige mrb worden betaald.

golfehybrid6

Specificaties

Met welk hybride model verover jij de wegen? Ontdek hieronder alles wat je moet weten over de Passat, Tiguan, Golf en Touareg.