Airco onderhoud

Fris de zomer in

Volkswagen Bedrijfswagens Airco onderhoud

Koel.

Volkswagen Airco onderhoud en geurbehandeling € 115,-*.

Minimaal één keer per drie jaar heeft de airco onderhoud nodig. Bij oudere auto’s is het verstandig om de airco elk jaar te laten onderhouden. Onderhoud aan de airco is heel gemakkelijk te combineren met een onderhoudsservice en/of APK, zodat je optimaal mobiel blijft.

* excl. BTW

Airco onderhoud Volkswagen Bedrijfswagens

Check en service

Laat eerst een aircocheck uitvoeren. Blijkt na de check dat er onderhoud nodig is? Dan is de aircocheck gratis en zal de monteur de volgende onderdelen van je airco onderhouden:

  • Controle op de werking van essentiële onderdelen.
  • Controle van de koelende werking.
  • Controle van de kwaliteit van stof-en pollenfilter.
  • Controle van drukbeveiliging en lekdichtheid.
  • Leeghalen, vacumeren en afvullen met koudemiddel.

Airco tips

  • Gebruik de airco het hele jaar door. Door de airco ook in de winter aan te zetten, blijft het systeem in goede conditie. Lekkages en reparaties kunnen zo voorkomen worden.
  • Schakel de airco 5 minuten voor de eindbestemming uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen. Zo ontstaan er geen nare geurtjes.
  • Zet in de zomer eerst kort alle ramen open, zodat de hete lucht kan ontsnappen. De airco hoeft zo minder hard te werken én het is sneller koel in de auto.
Airco onderhoud Volkswagen Bedrijswagens

Geurbehandeling 

Een aircosysteem bevat luchtfilters. Na verloop van tijd hopen zich bacteriën en schimmels op die nare luchtjes kunnen veroorzaken. De geurbehandeling tijdens de onderhoudsbeurt verwijdert deze schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Onderhoud

Wij adviseren eens per drie jaar de airco te onderhouden. Je zal merken dat onderhoud nodig is, wanneer de airco er langer over doet om de auto koel te krijgen. Ook muffe geurtjes kunnen hierop wijzen. Vanaf modeljaar 2016 kost airco onderhoud € 189 i.v.m. ander koudemiddel geschikt voor deze modellen.

Plan je airco onderhoud 

In onze werkplaats. Vertrouwd en snel.