Garantie SEAT

4 jaar lang

SEAT Garantie

Dingen waar je van houdt gun je het beste onderhoud, zodat ze het langste meegaan.

Standaard 4 jaar SEAT Garantie

Een beter bewijs voor het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten én het vakmanschap van onze monteur bestaat niet. De 4 jaar reparatiegarantie is geldig op alle reparaties die vanaf 1 juni 2017 zijn uitgevoerd.

Garantie SEAT

Officiële SEAT Service 

De Waal gebruikt originele SEAT onderdelen en heeft als geen ander de juiste kennis en ervaring in huis. De 4 jaar reparatiegarantie geldt op alle werkplaatsactiviteiten waar gebruik is gemaakt van originele onderdelen, met uitzondering van normale slijtage, invloeden van buitenaf en maximaal tot de geldende vervangingstermijnen. 

Reparaties

Onder reparaties verstaan we de niet vooraf planbare werkplaatsactiviteiten. Deze zijn veelal afhankelijk van rijgedrag en externe omstandigheden. Voorbeelden van reparaties zijn bijvoorbeeld het vervangen van turbo's of aircopompen. Hiervoor geldt 4 jaar reparatiegarantie. Meer weten? Lees verder bij 'Uitzondering in detail'.

Onderhoud

Onderhoud bevat alle vooraf planbare activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Longlife onderhoudsservice, vervangen van bougies en vervangen van filters. Ook hier zit 4 jaar reparatiegarantie op, maar gemaximeerd tot de geldende (voorgeschreven) vervangingstermijn. Lees hieronder verder bij 'Uitzondering in detail'.

Services

Services zijn diensten die plaats vinden op klantverzoek of van overheidswege. Zoals apk, bandenservice en checks zoals de zomer-, wintercheck en welkomstcheck. Deze vallen niet onder de 4 jaar reparatiegarantie.

Garantie SEAT

Meer informatie

Heb je nog vragen over de garantie op je SEAT? Bekijk de garantievoorwaarden of neem contact met ons op. 

Uitzondering in detail

Normale slijtage 

Slijtage aan rem- en koppelingsvoering, remblokken en -schijven, banden, ruitenwisserbladen, gloei- en halogeenlampen enz. valt niet onder garantie. Ook vroegtijdige slijtage van motor of delen daarvan, als gevolg van onderhoud dat niet volgens fabrieksvoorschrift is uitgevoerd, wordt niet onder garantie vergoed. Hetzelfde geldt bij voortijdige onderdelenslijtage die terug te voeren is op omstandigheden als hiervoor genoemd, alsmede abnormale rij- en bedieningsstijl.

 

Uitzondering in detail

Geldende vervangingstermijnen 

Met name bij onderhoudswerkzaamheden gelden altijd vervangings- of herhalingsintervallen, afhankelijk van model en type. Voorbeeld: Stel, voor de bougies van model X geldt een vervangingsinterval van 90.000 km of 2 jaar. Mocht na vervanging van deze bougies onverhoopt een productfout en/of montagefout optreden, dan geldt voor beide een volledige garantie. Deze is echter gemaximieerd op - in dit geval - 90.000 km of 2 jaar, welke het eerst bereikt wordt.

 

Uitzondering in detail

Invloeden van buitenaf 

Schade door invloeden van buitenaf valt niet onder de garantie. Hiervan is sprake bij beschadigingen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld klimatologische, chemische, thermische, mechanische of andere inwerking van buitenaf, zoals:

  • Steenslag met daaruit voortvloeiende roestverschijnselen, glasbreuk, enz.
  • Industrievervuiling
  • Lak en carrosserieschades door zout, zand, storm, bloesem, boomhars, (vogel) uitwerpselen, enz.
  • Glasbreuk bij gehard glas (zij- en achterruit)