APK

23 april 2019

Uw auto twee maanden voor uw APK al gekeurd

De Algemene Periodieke Keuring (APK) van je voertuig is een keuring die wettelijk verplicht is. En dat is niet zomaar. Het doel is namelijk niet alleen maar om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar ook om het milieu te beschermen. Is je auto toe aan de APK keuring? Bij De Waal Autogroep adviseren we je graag over de APK.

Wanneer moet je je auto laten keuren?

Afhankelijk van de leeftijd van je auto en het type brandstof, wordt er bepaald wanneer je auto een APK keuring nodig heeft. In de tabel onderaan dit bericht lees je precies hoe dat zit.

Om er zeker van te zijn dat jouw auto niet ongekeurd rond rijdt, kun je de auto twee  maanden voor de APK-vervaldatum laten keuren. De datum van je volgende APK wordt daarmee niet vervroegd. Bijvoorbeeld: Op 01-07-2019 verloopt de APK van jouw auto, je kunt jouw auto dan al vanaf 01-05-2019 laten keuren. De volgende verloopdatum van je APK wordt dan 01-07-2021 (afhankelijk van leeftijd/brandstof van je auto). De Waal Autogroep wilt voorkomen dat je onverzekerd rondrijdt. Daarom herinneren wij je per mail en per telefoon aan het verlopen van je APK.

Wat wordt er gecontroleerd bij een APK?

Tijdens een APK worden alle belangrijke onderdelen van je auto nagekeken zodat je veilig en milieuvriendelijk rondrijdt. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen voor de verkeersveiligheid zoals remmen, schokdempers, banden, verlichting en carrosserie.

Hoeveel kost een APK?

Voor slechts € 30 kun je bij De Waal Autogroep terecht voor een losse APK. Maar wanneer je de APK combineert met onderhoud is dit vaak gratis. Deze prijs is een all-in prijs incl. afmeldkosten en incl. roetmeting en gassentest.

Geen behoefte aan een fikse boete? Laat je auto op tijd keuren!

Is je APK verlopen? Dat levert niet alleen een flinke boete op wanneer je bij een politiecontrole gecontroleerd wordt. De verzekering zal ook geen vergoeding uitkeren wanneer je auto betrokken raakt bij een aanrijding, of je nu een allrisk verzekering afgesloten hebt of niet. Dus met een gerust hart op de weg rijden? Laat je auto tijdig keuren!

Wanneer kunt u uw auto APK laten keuren?

Om zeker te zijn dat uw auto niet ongekeurd rond rijdt kunt u de auto 2 maanden voor de APK-vervaldatum laten keuren. Zo kunt u weer veilig en vertrouwd rondrijden. In de tabel kunt u eenvoudig zien wanneer en hoe vaak uw auto APK gekeurd moet worden.

Leeftijd van uw autoBrandstofsoort Wanneer kunt u keuren 
Jonger dan 1 januari 2005Benzine, alcohol en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
Jonger dan 1 januari 2005DieselEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaarAlle soortenEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005 (Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)Alle soortenElk jaar APK.