skodaelroq

16 augustus 2023

Alvast 5 weetjes over de nieuwe elektrische SUV Škoda Elroq

Geweldig nieuws voor wie hebberig omkijkt naar elke Škoda Enyaq die voorbij komt, maar de populaire elektrische SUV een maatje te groot vindt. Nog dit najaar onthult Škoda de Elroq. Ook een elektrische SUV, maar compacter. De volgende weetjes zijn al bekend. 

De Škoda Enyaq gaat als een speer. Het was in juli 2023 de op een na bestverkochte auto van Nederland en hiermee de populairste elektrische auto van het land. Of de nieuwe Škoda Elroq net zo'n groot succes wordt, is nog afwachten. Maar de eerste informatie over de elektrische opvolger van de Škoda Karoq liegt er niet om. De modelnaam Elroq is inmiddels definitief en officieel. Wat kun je nog meer verwachten? 

elroqbos
  • De Elroq is ongeveer 4,5 meter lang. Dat is wat langer dan de Škoda die hij opvolgt, de 4,4 meter lange Karoq. Een compacte SUV zogezegd. Maar met een interieurruimte die je zal verrassen. In dat opzicht is de elektrische Elroq een echte Škoda. 
  • De Elroq overtuigt als gezinsauto. De SUV heeft compacte buitenmaten, waardoor je hem gemakkelijk door de stad manoeuvreert. Tegelijkertijd is de Elroq volwassen genoeg om ook buiten de stadsgrenzen zijn mannetje te staan. Met ruimte voor vijf inzittenden én hun bagage, ook als dit sportspullen zijn. 
  • De Škoda Elroq is 100 procent elektrisch en maakt deel uit van Škoda's grote EV-offensief. Hiermee is een investering van 5,6 miljard euro gemoeid. De Elroq is bedoeld voor Europa en wordt gefabriceerd in Mladá Boleslav, de Tsjechische thuisbasis van Škoda. Daar is hij in goed gezelschap, want de Škoda Enyaq en de Škoda Enyaq Coupé lopen van dezelfde productielijn. 
  • Na de Elroq volgen nog drie nieuwe elektrische Škoda-modellen. In 2025 een elektrisch model met het formaat van de Škoda Scala. Een jaar later volgt de elektrische stationwagon van Škoda die gezelschap krijgt van een elektrische 7-persoons SUV, de grootste elektrische Škoda van allemaal. 
  • Nieuwsgierig geworden? In aanloop naar de onthulling van de Škoda Elroq begin volgend jaar maakt Škoda steeds meer details bekend. Door je e-mailadres in te vullen op de modelpagina van de Elroq blijf je op de hoogte van al het nieuws!