Team Jumbo-Visma en Skoda

8 januari 2021

Samen sterk: Team Jumbo-Visma en Škoda bundelen krachten

Škoda en Team Jumbo-Visma hebben de krachten gebundeld. Met ingang van 1 januari – en voor een periode van drie jaar – voorziet Škoda de succesvolle wieler- en schaatsploeg plus het teammanagement van Team Jumbo-Visma van een uitgebreid wagenpark met tientallen Škoda’s.

Als onderdeel van de samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Škoda krijgen de schaatsploeg en wielerteam inclusief de ploegleiders, het teammanagement en de verzorgers in totaal 57 auto’s tot hun beschikking. Škoda zet nagenoeg het complete gamma in, met de SUPERB COMBI, OCTAVIA COMBI, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ, FABIA, SCALA én de volledig elektrische ENYAQ iV, die afgelopen jaar debuteerde in de Tour de France en als commandowagen het peloton aanvoerde. Daarnaast voorziet Škoda Team Jumbo-Visma van ruime transportbussen van zustermerk Volkswagen. Team Jumbo-Visma zet de voertuigen in voor onder andere het volgen en ondersteunen van toprenners in de klassiekers, grote rondes en andere bekende wielerwedstrijden. Maar ook voor de verplaatsingen van en naar de (inter)nationale schaatsbanen.

“Met deze overeenkomst met Team Jumbo-Visma geven we het startschot voor een hernieuwde, langdurige en sportieve samenwerking,” verklaart Tjeerd Tuitel, Algemeen Directeur van Škoda Nederland. “Onze positieve intenties komen in eerste instantie tot uiting in een driejarige overeenkomst met het team, met de ambitie om dat partnership op termijn verder uit te breiden. Zowel internationaal als nationaal is Škoda al vele jaren nauw betrokken bij het wielrennen, en ook met de schaatssport hebben we in het recente verleden al innig samengewerkt. Ik ben er daarom trots op dat we met deze overeenkomst opnieuw de krachten met Team Jumbo-Visma bundelen en met hen een partner hebben die in beide disciplines tot de absolute wereldtop behoort. Wij kijken er naar uit om zowel de wielerploeg als het schaatsteam van Team Jumbo-Visma te kunnen ondersteunen in hun missie om succesvol te zijn in onder meer de Tour de France en op de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022.”

Trots van Nederland

Team Jumbo-Visma is actief in twee oer-Hollandse sportdisciplines en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé trots onder de Nederlandse sportploegen. Zeker na de klinkende successen in onder meer de Tour de France. Daar greep de geelzwarte brigade onder meer drie etappezeges en eindigde ze met Primož Roglič op de tweede plaats in het eindklassement. In de Ronde van Spanje verdedigde Roglič zijn titel met succes en pakte hij overtuigend de eindoverwinning. Op het ijs hebben onder meer Sven Kramer en Antoinette de Jong voor vele fraaie overwinningen gezorgd en veroverde Team Jumbo-Visma recent liefst dertien WK-tickets bij het WKKT in Thialf. Ook voor komend seizoen zijn de ambities torenhoog.

Op wielergebied heeft Team Jumbo-Visma drie geledingen: het UCI Men’s WorldTour Team (Vuelta-winnaar Primož Roglič, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk), het UCI Men’s Development Team en het UCI Women’s Continental Team (Marianne Vos). Het dameswielerteam is komend seizoen voor het eerst op de weg te bewonderen. Op het schaatsvlak zijn er het Pro Team (Sven Kramer), Development Team en Marathon Team.

Richard Plugge, directeur Team Jumbo-Visma: “We zijn heel enthousiast over de terugkeer van Škoda als autopartner van ons team. De band tussen Škoda en de wielerwereld is heel sterk en Škoda voorziet ons van een betrouwbaar wagenpark. We zijn er dan ook erg trots op dat Škoda vanaf 2021 weer onderdeel uitmaakt van onze partnergroep”.

Samen succesvol

Bij Team Jumbo-Visma treft Škoda een bekende partner: Cervélo. De wielrenners en schaatsers gebruiken de fietsen van dit merk voor hun wedstrijden en/ of trainingen. Net als Škoda maakt Cervélo deel uit van Pon Holdings. De inzet is om gezamenlijk succesvol te zijn.

Wortels in de sport

Zeker met de wielersport heeft Škoda grote affiniteit. In het Tsjechische Mladá Boleslav startte het bedrijf in 1895 met de productie van fietsen. Tegenwoordig is de Škoda op vele niveaus betrokken bij de wielersport. Zo is het merk al sinds 2004 aan de Tour de France verbonden als officiële autopartner en sponsor van de groene trui. Ook de Vuelta a España en andere populaire (wieler)sportevenementen kunnen op Škoda bouwen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.