Volkswagen Multivan

26 oktober 2021

Nieuwe Multivan: veelzijdig, flexibel ruimtewonder nu te bestellen

De nieuwe Volkswagen Multivan is een waar multitalent. Zijn ongekend ruime interieur is dankzij verplaatsbaar, uitneembaar en opklapbaar meubilair flexibeler en praktischer dan ooit. Met een nieuw platform als basis biedt hij nog meer comfort en veiligheid. De Multivan wordt standaard geleverd met efficiënte plug-in hybridetechnologie inclusief een automatische DSG-transmissie. De nieuwe Multivan is dankzij de zeer lage CO2-emissiewaarde aanzienlijk lager geprijsd dan zijn voorganger en is er al vanaf € 54.400*. Voor de echte Multifans is er de Multivan Energetic, het tijdelijk verkrijgbare, zeer luxueuze introductiemodel.

Doordat de nieuwe Multivan nu gebruikmaakt van het MQB-platform combineert hij meer dan ooit het ruime en praktische van een bestelwagen met het comfort, de rijeigenschappen en de luxe van een personenauto. Hij is een business-shuttle, een familie-MPV en een vrijetijdsauto in één.

Ruim, flexibel comfortabel

De nieuwe Multivan oogt strak en herkenbaar. De gunstige stroomlijn is een belangrijke efficiency-factor. Zijn interieur is ongekend ruim. Dat komt door de lange wielbasis, de grote spoorbreedtes én doordat de traditionele versnellingspook en handrem zijn vervangen door schakelaars. Zo kan de ruimte tussen de voorstoelen ook fungeren als ‘doorloop’ naar achteren. Daar is plaats voor maximaal vijf individuele stoelen, die licht en eenvoudig uitneembaar zijn. Dankzij een slim railsysteem zijn de comfortabele stoelen op elke gewenste plek te plaatsen. Slimme details: de stoelen op de tweede zitrij zijn 180 graden draaibaar. Ook het opklapbare multifunctionele tafeltje is via het railsysteem overal te verankeren. 

De Multivan is tevens digitaal en connected. Standaard beschikt hij over de Digital Cockpit Pro, een 10 inch multimediadisplay, spraakbediening en Wireless app-connect.

Multivan op maat

Dankzij de keuze uit drie uitvoeringen, de beschikbaarheid van een breed scala aan optiepakketten en individuele opties - waaronder een two-tone kleurstelling - is een Multivan naar eigen wens en smaak samen te stellen. 

De Multivan zonder nadere toevoeging staat aan de basis van het gamma. Hij heeft twee zitrijen met in totaal vijf individuele stoelen. Naast de al genoemde elementen krijgt hij lichtmetalen velgen, de automatische DSG-transmissie, een multifunctioneel stuur, handgeregelde airco en veiligheidsfeatures als Front Assist, Lane Assist en verkeerstekenherkenning.

De Multivan Life beschikt standaard over drie zitrijen en zeven stoelen. De achterklep en de schuifdeur zijn uitgevoerd met een sluithulp. De parkeerhulp (V/A) en het licht- en zichtpakket verhogen het gebruiksgemak. De tweede verwarmer achterin draagt bij aan een optimaal interieurklimaat. De Multivan Style staat met IQ-Light Matrix LED-koplampen, elektrisch bediende schuifdeuren, een achteruitrijcamera, Park Assist, antidiefstalalarm en exterieuraccenten in hoogglans zwart voor een combinatie van hightech en luxe.

Tijdelijk: Multivan Energetic

Om de introductie van de nieuwe Multivan te vieren, levert Volkswagen Bedrijfswagens tijdelijk de Multivan Energetic. Dit model valt op door zijn unieke uiterlijk met 18 inch lichtmetalen velgen, privacy glas, een glazen panoramadak en een grille in hoogglans zwart met verlichting. Daarbij biedt hij de luxe en het comfort van de easy open/easy close achterklep, Navigatie Discover Media met 10 inch display, Park Assist en een multifunctionele verschuifbare tafel. 

Krachtig en efficiënte plug-in hybridetechnologie

In Nederland wordt de Multivan standaard geleverd met de krachtige, 160 kW/218 pk sterke 1.4 eHybrid-aandrijflijn. Hiermee is het mogelijk om kortere afstanden volledig elektrisch aangedreven af te leggen. De 1.4 TSI benzinemotor schakelt op langere ritten automatisch bij. 

De ruime en veelzijdige nieuwe Multivan is er vanaf € 54.400*, waarmee hij vanwege de veel lagere CO2-waarde aanzienlijk scherper geprijsd is dan zijn voorganger. De tijdelijk leverbare, luxueuze Multivan Energetic is er vanaf € 59.700*. Multivan-rijders profiteren van vier jaar garantie (maximaal 150.000 km).


Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van het Multivan-nieuws, kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagenbedrijfswagens.nl.