Volkswagen Taigo header

18 november 2021

Welke innovatieve systemen bevinden zich in de Volkswagen Taigo?

De gloednieuwe Volkswagen Taigo is qua design een prachtexemplaar. Het stijlvolle lijnenspel sluit perfect aan bij de krachtige uitstraling van deze sportieve cross-over. Tot zover genoeg over het design, want de nieuwe Taigo heeft ook genoeg te bieden als het gaat om innovatieve systemen. Zo stapt u te allen tijde met veel plezier en een comfortabel gevoel in deze prachtige cross-over. Hier vertellen wij u graag welke technische snufjes u allemaal tegen gaat komen.

Semiautonoom rijden en IQ.Light

Volkswagen zet zich al geruime tijd in voor een veiligere vorm van mobiliteit. Begin dit jaar introduceerde het Duitse merk daarom semiautonoom rijden (level 2) in de nieuwe Polo. Deze functionaliteit helpt de bestuurder bij het remmen, accelereren en sturen van de auto. Het zijn subtaken om u, als bestuurder, te ondersteunen bij het rijden. U blijft verantwoordelijk. 

Het IQ.Light pakket deed al eerder zijn intrede in de Volkswagen. De intelligente LED-verlichting is te vinden op alle nieuwe Volkswagen modellen. IQ.Light zorgt ervoor dat u te allen tijde de perfecte lichtbundel heeft. Het lichtsysteem draait bij in de bochten en zorgt ervoor dat uw voor- en tegenliggers niet verblind worden door het felle licht.

Digital cockpit

Alle informatie op één digitaal scherm voor uw neus. Met de digital cockpit ziet u de snelheidsmeter, kilometer en alle belangrijke rij-informatie op het 8" kleurenscherm. Het digitale cockpit is naar persoonlijke wens aan te passen. Optioneel kunt u upgraden naar de Digital Cockpit Pro. Dan geniet u van een groter scherm. Plaats dan bijvoorbeeld het navigatiescherm in de cockpit.

Digital Cockpit Taigo
Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control

Als u cruise control al een prettige functie vindt, gaat u zeker genieten van Adaptive Cruise Control in de Volkswagen Taigo. Het systeem houdt namelijk ook rekening met uw voorliggers en zorgt automatisch dat er voldoende afstand blijft tussen u en uw voorligger. Zeker op drukke wegen, waar u vaak moet remmen, werkt dit perfect. Zo kunt u zo veilig en comfortabel mogelijk de weg op. Als laatste pluspunt is het rijden met (Adaptive) Cruise Control ook nog eens brandstof besparend en zodoende beter voor het milieu.

Volkswagen We Connect

Blijf altijd in contact met de Volkswagen Taigo via de mobiele online dienst: Volkswagen We Connect. Met deze applicatie op uw mobiele telefoon ontvangt u real-time verkeersinformatie en kaartupdates, kunt u uw auto voorverwarmen voordat u wegrijdt en met We Connect Plus dient uw telefoon ook direct als mobiele sleutel om uw auto te openen. We Connect geeft het extra beetje comfort om ultiem te kunnen geniet van de Taigo.

We Connect app
Draadloos opladen Volkswagen

2 USB-C poorten en draadloos opladen

Is uw mobiel bijna leeg en wilt u uw toestel snel in uw auto even opladen? Aan oplaadmogelijkheden geen gebrek in de Volkswagen Taigo. De Taigo biedt namelijk ruimte voor twee USB-C poorten om uw telefoon aan de lader te leggen. Biedt uw telefoon de mogelijkheid om draadloos op te laden? Leg uw telefoon in het desbetreffende vak en uw mobiele telefoon wordt automatisch opgeladen. Zo blijft u altijd mobiel. Handig hè?!