20220112-id-life-storysmh-headerbild

24 januari 2022

Volkswagen introduceert nieuwe concept car: ID.LIFE

Nederland heeft al ruimschoots kennis gemaakt met de ID.Family van Volkswagen. Niet gek dat afgelopen jaar het aantal verkochte elektrische auto's van Volkswagen is verdubbeld. Na de komst van de ID.3, ID.4 en ID.5 volgt de introductie van de Volkswagen ID.LIFE. Het is de elektrische stadsauto van de toekomst. Tot heden is het een concept car, maar de productieversie verschijnt in 2025. Bij de volledige elektrische ID.LIFE staat duurzaamheid centraal en de instapprijs wordt verwacht tussen de € 20.000 en € 25.000.

ID.LIFE staat voor duurzaamheid

Het elektrische accupakket van de nieuwe Volkswagen ID.LIFE is geheel emissievrij, maar ook het interieur kent een duurzaam karakter. In de compacte cross-over is er gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen en gerecyclede materialen. Zo is het toegepaste hout afkomstig uit duurzame bosbouw en is het Eco-bekleding verkregen uit recycling van kunststof afval.

Begin van toekomstige stads-EV's

De hoofdontwerper van Volkswagen, Jozef Kabaň, stelt dat we nog veel kunnen verwachten van het Duitse merk op gebied van duurzame mobiliteit: "De ID. LIFE licht slechts een tipje van de sluier op die nu nog over onze toekomstige stads-EV’s ligt. Wij worden gedreven door innovatie, duurzaamheid en tijdloosheid.”

Dat sluit ook aan bij de ACCELERATE-strategie van Volkswagen dat 70 procent van alle verkochte auto's van Volkswagen in Europa vanaf 2030 volledig elektrisch is. Met de lage instapprijs van de ID.LIFE wordt de volledig elektrische en compacte cross-over van Volkswagen voor een breed publiek bereikbaar.