t-roc1-5

07 februari 2023

T-Roc rockt als miljonair en Nederland’s nummer 1

t-roccabrio-2

Zo snel kan het gaan: in 2017 kwam de Volkswagen T-Roc op de markt en enkele dagen geleden rolde in het Portugese Palmela de één-miljoenste van de lijn. En Nederland doet lekker mee: in 2022 was de T-Roc na de Polo de populairste Volkswagen en afgelopen januari was hij zelfs de bestverkochte auto van ons land. Zó doet de SUV dat.

Om te beginnen zijn het natuurlijk de cijfers die de miljonair maken. Daarom even de belangrijkste op een rij: in 2022 werden er in heel Europa ruim 181.000 nieuwe T-Roc-modellen afgeleverd. Daarmee was hij de populairste SUV én goed voor de derde plaats in de overall verkoopstatistieken. Ook in Nederland is de T-Roc een graag geziene Volkswagen. Sinds eind 2017 zijn er in ons land liefst 21.322 van verkocht, waarvan 20.911 SUV’s en 411 Cabrio’s. Bovendien houdt het succes aan: in januari 2023 verschenen 870 nieuwe exemplaren op de Nederlandse wegen. Daarmee was de T-Roc de bestverkochte auto van ons land en goed voor een marktaandeel van 2,7%.

Dit maakt de miljonair 

De T-Roc is vooral dankzij een combinatie van sterke punten zo populair geworden. Dat begint bij zijn looks: hij combineert de stoere SUV Coupé-uitstraling met typische Volkswagen-highlights als LED-koplampen en de opvallende doorlopende lichtstrip in de grille. Ook de innerlijke waarden zijn dik in orde. De T-Roc heeft een comfortabele hoge zit en zijn interieur is ruim en praktisch. De afwerking met hoogwaardige materialen voegt daar een gevoel van luxe aan toe. Tenslotte staat de T-Roc bol van de hightech. Hij is connected, zijn motoren zijn efficiënt en krachtig en de nieuwste assistentiesystemen dragen bij aan veiligheid en comfort van topniveau.  

Als het gaat om zijn uitrusting is de T-Roc vrijgevig. Zelfs het nieuwe basismodel, dat voor € 31.990* in de prijslijst staat, beschikt standaard over de Digital Cockpit, het multimediasysteem ‘Radio Composition’ met 16,5 inch touch display en ‘App-Connect’ smartphone integratie en Adaptive Cruise Control. Om de miljonairsstatus zo lang mogelijk in stand te houden, wordt elke T-Roc- geleverd met vier jaar garantie en levenslange 24-uurs mobiliteitsservice.

t-roc2-4

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl