ID.7 veiligheid

8 december 2023

Volkswagen ID.7 scoort ook met veiligheid op het hoogste niveau

De nieuwe Volkswagen ID.7 heeft de maximale veiligheidsscore van vijf sterren behaald in de recente tests van Euro NCAP. Een prestatie die bevestigt dat de ID.7 niet alleen de normen voor elektrische mobiliteit verlegt, maar ook de hoogste prioriteit geeft aan de veiligheid van inzittenden en andere weggebruikers.

De stijlvolle uitstraling en comfortabele elektrische prestaties van de nieuwe ID.7 gaan naadloos samen met een uitstekende botsveiligheid. Het elektrische vlaggenschip van Volkswagen behaalde tijdens de recente Euro NCAP crashtests een indrukwekkende score van 95% voor inzittendenbescherming en één van de beste totaalscores van het jaar. Zowel de ID.7 als zijn zustermodel, de nieuwe Passat, behaalde de maximale score van vijf sterren in de botsproeven en veiligheidstests, waarbij de ID.7 opviel door zijn voortreffelijke bescherming van zowel inzittenden als andere weggebruikers. Bij zowel een frontale als zijdelingse aanrijding biedt de ID.7 uitstekende bescherming aan alle kritieke lichaamsdelen van volwassenen en kinderen, wat ook op dit testonderdeel resulteerde in maximale punten.

ID.7 veiligheid (3)

Actieve motorkap

Een opvallend kenmerk van de ID.7 is het ontwerp van de ‘actieve motorkap’. Het systeem tilt de motorkap op wanneer sensoren in de bumper een dreigende aanrijding met een voetganger detecteren. Door het verstellen van de hoek waarin de motorkap staat, wordt zwaarder letsel zoveel mogelijk voorkomen. Volgens de tests van Euro NCAP werkt het systeem consistent, ook bij verschillende snelheden en voor verschillende voetgangerslengtes.

Preventieve en actieve bescherming 

De Volkswagen ID.7 is standaard uitgerust met een indrukwekkend arsenaal aan geavanceerde veiligheidssystemen die de bestuurder ondersteunen en de veiligheid op de weg versterken. Daartoe behoren onder andere systemen als Oncoming Vehicle Braking en Adaptive Cruise Control, maar ook Rear Traffic Alert, Emergency Assist en nog veel meer. Het autonome noodremsysteem (AEB) van de ID.7 presteerde uitstekend in door Euro NCAP uitgevoerde reactietests met andere voertuigen, met name in scenario’s met een frontale aanrijding. Het systeem reageert adequaat op kwetsbare weggebruikers en scoort goed in scenario’s met betrekking tot fietsers en motorrijders. Bovendien is de ID.7 uitgerust met geavanceerde functies als een standaard gordelherinneringssysteem op zowel de voor- als achterstoelen, een bestuurdersmonitoringsysteem dat afleiding en vermoeidheid detecteert en een rijbaanassistent die subtiel de koers van de auto corrigeert als het nodig is. Op het gebied van passieve veiligheid is de nieuwe ID.7 zelfs voorzien van ‘kind-aanwezigheidsdetectie’, een waarschuwingssysteem dat afgaat wanneer het bespeurt dat een kind in de auto is achtergelaten.

Met de indrukwekkende prestaties in de Euro NCAP-tests is de Volkswagen ID.7 een uitstekende keuze voor zowel gezinnen als zakelijke bestuurders die veel kilometers afleggen. Veiligheid en innovatie gaan daarbij perfect samen, waardoor elke rit niet alleen duurzaam en comfortabel is, maar vooral ook geruststellend veilig.

ID.7 veiligheid (2)

Bekijk de gehele voorraad