Volkswagen verdrievoudigt verkoop

13 januari 2021

Volkswagen verdrievoudigt verkoop volledig elektrische auto’s in 2020

Volkswagen heeft internationaal een mijlpaal gezet in de overgang naar elektrische mobiliteit. Vorig jaar leverde het merk wereldwijd meer geëlektrificeerde auto’s af dan ooit tevoren, waaronder bijna 134.000 volledig elektrische auto’s (+ 197% ten opzichte van 2019). 

Ondanks uitdagende marktomstandigheden leverde Volkswagen afgelopen jaar ruim 5,3 miljoen auto’s met alle soorten aandrijflijnen aan klanten over de hele wereld, een daling van ongeveer 15% ten opzichte van het jaar ervoor.

ID.3 in veel Europese landen direct de nummer één

Volkswagen Personenwagens bracht in 2020 negen nieuwe elektrische en plug-in hybride-modellen op de markt. Dit verhoogde het aandeel van volledig elektrische en hybride-modellen in Europa naar 12,4% van de totale leveringen van het merk (2019: 2,3%). Het meest populaire elektrische model was de ID.3 met 68.800 bestelde auto’s, gevolgd door de e-Golf.

In Nederland en Duitsland was Volkswagen Pehttps://www.volkswagen.nl/modellen/id3rsonenwagens over geheel 2020 marktleider op het gebied van elektrische auto’s, met een aandeel van respectievelijk 23% en 23,8% in de totale verkopen.

ID.4 en plug-in hybriden voor extra boost in 2021

In navolging van de ID.3, het eerste lid van de volledig elektrische ID. Family, zijn de eerste ID.4’s inmiddels ook al te zien op de Nederlandse wegen. Het is de eerste volledig elektrische wereldauto van Volkswagen, die als SUV perfect aansluit bij de trends in de markt. Het aandeel SUV’s in de totale afleveringen van Volkswagen wereldwijd steeg van 29,8% in 2019 naar 34,8% in 2020.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.