Skoda

14 mei 2021

Vandaag is de Dag van het Gezin: welke Škoda past bij uw gezin?

Škoda bouwt gezinsauto’s met moderne techniek waarvan het hele gezin profiteert. Laat dat nu net het thema zijn van de Internationale Dag van het Gezin op 15 mei.

Oké, de Verenigde Naties hebben de modellen van Škoda niet bij naam genoemd, maar dit jaar staat de Internationale Dag van het Gezin wel degelijk in het teken van wat moderne techniek doet voor het welzijn van gezinnen. Deze dag draait om het belang van het gezin, is uitgeroepen door de VN en wordt al sinds 1993 gehouden.

Gezinsauto’s van Škoda

Veel gezinnen kiezen voor een gezinsauto van Škoda. Dan zijn ze er zeker van dat ze een auto krijgen die veel ruimte biedt en uitblinkt in praktisch gemak, dankzij de vele Simply Clever-oplossingen. Zo is er een plekje voor alles van de kinderwagen tot het parkeerkaartje dat met een handig klemmetje achter de voorruit gestoken kan worden.

Om de veiligheid van inzittenden en voorbijgangers te vergroten, gebruikt Škoda moderne techniek en slimme assistenten. Bekijk de korte video’s van de slimmigheden van Škoda om te zien wat er allemaal mogelijk is. En door onderstaande vragen te beantwoorden, vindt u de ideale Škoda voor uw gezin.

Hoeveel ruimte heeft u nodig?

Škoda staat bekend om zijn ruime auto’s: elk model behoort tot de grootste in zijn klasse. Veel gezinnen met 1 of 2 kinderen kiezen voor een conventionele 5-persoons auto, maar grote gezinnen met 3 of meer kinderen zweren bij een ruime 7-persoons auto zoals de Škoda KODIAQ.

Dan de kofferruimte. Als u gemakkelijk veel spullen wilt vervoeren, is een stationwagen ideaal. Škoda heeft er drie – één voor elk budget. De FABIA COMBI met maximaal 1.395 liter, de OCTAVIA COMBI met 1.700 liter en de SUPERB COMBI met ruimte voor maar liefst 1.950 liter. U zult begrijpen: hoe groter de kofferbak, hoe gemakkelijker u spullen met een onhandig formaat meeneemt, zoals racefietsen, bureaustoelen en tuinpalen – wat u zaterdag ook maar van plan bent.

Verkijk u echter niet op de maximale kofferruimte van onze SUV-modellen. De KAMIQKAROQ en KODIAQ doen met respectievelijk 1.395, 1.810 en 2.065 liter absoluut niet onder voor de stationwagens. Sterker nog, met alle banken plat is de KODIAQ zelfs nog ruimer dan de SUPERB COMBI. Bovendien geniet u met een SUV van een hoge zitpositie.

Wilt u zelf schakelen of heeft u liever een automaat?

Niet zo lang geleden gold een automaat nog als onbereikbare luxe. Tegenwoordig kan alles: u wijst naar uw favoriete Škoda en wij leveren hem desgewenst met automaat. En dan niet zomaar een automaat, maar een DSG-transmissie met dubbele koppeling. Dankzij die dubbele koppeling heeft-ie de volgende versnelling altijd paraat. Op die manier schakelt een Škoda met DSG sneller, soepeler én zuiniger dan een gewone automaat.

Belangrijk om te weten als u een auto met automaat wilt: in de iV-modellen van Škoda schakelt  nooit met de hand. De plug-in hybride SUPERB iV en OCTAVIA iV hebben standaard een zestraps DSG-transmissie en de volledig elektrische ENYAQ iV werkt ook zonder koppelingspedaal.

Wilt u zuinig rijden?

Zuinig rijden is goed voor het milieu en je hoeft minder peperdure benzine te kopen. Een mild hybrid springt uit zichzelf zuinig met brandstof om. Een piepkleine elektromotor gebruikt teruggewonnen remenergie om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Škoda duidt zijn mild hybrid-motoren aan met ‘e-TEC’ of ‘MHEV’.

Als u flink wilt snijden in het brandstofverbruik, zet een plug-in hybride zoals de SUPERB iV of OCTAVIA iV pas echt zoden aan de dijk. Daarbij is de elektrische hulpmotor sterk genoeg om zelfstandig de auto aan te drijven. De benodigde stroom stopt u er zelf in door op te laden bij een wallbox of laadpaal. Doet u dat fanatiek, dan holt uw benzineverbruik achteruit.

De meest efficiënte Škoda van allemaal is de ENYAQ iV. Als je deze volledig elektrische SUV oplaadt met de laadpas van Shuttel, rijdt u altijd CO2-neutraal.

Rijdt u liever kleiner?

Als u in een krappe binnenstad woont of de kinderen het huis uit zijn, bent u juist gebaat bij een compacte Škoda. Modellen zoals de nieuwe FABIA, de SCALA en onze stedelijke SUV, de KAMIQ, combineren compacte buitenmaten met een ruim interieur. Bovendien zijn luxe extra’s zoals een digitaal instrumentarium, een draadloze oplader voor uw telefoon en Adaptive Cruise Control gewoon leverbaar voor het betaalbare segment.

Wilt u een caravan of aanhanger trekken?

Als u op vakantie gaat met de caravan of op zaterdag met een aanhanger zandbakzand wilt halen, dan heeft u een auto met een trekhaak en een hoog trekgewicht nodig. De OCTAVIA HATCHBACK (trekgewicht tot 1.500 kilo) en SUPERB HATCHBACK (tot 2.000 kilo) zijn vanwege hun sierlijke daklijn misschien wel de mooiste modellen, maar natuurlijk beschikt elke Škoda over een aanzienlijk trekgewicht. Hoeveel kilo uw favoriete Škoda mag trekken, vindt u in de prijslijst van het betreffende model. Dit verschilt per motorisering.

Hopelijk weet u nu welke Škoda het best bij uw gezin past. Als u nog vragen heeft, kom dan eens langs bij je Škoda De Waal. Dan kunt u meteen even proefzitten of een testrit maken. Dat werkt verhelderend.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.