Volkswagen_ID.3_Pro_mobiel

19 juli 2023

Elektrisch rijden vanaf € 42.690* met de ID.3 Pro

Elektrisch rijden start bij Volkswagen voortaan bij de nieuwe ID.3 Pro. De ‘Pro’ beschikt over een 58 kWh accupakket met een forse actieradius van 429 kilometer** en een krachtige (150 kW/204 pk) elektromotor. Daarbij heeft de ID.3 Pro standaard al veel luxe aan boord. Het nieuwe instapmodel van de recent vernieuwde ID.3 serie is per direct te bestellen, vanaf € 42.690*.

Inmiddels rijden in Nederland meer dan 17.000 ID.3’s rond. Met aansprekende looks, veel ruimte, gebruiksgemak, comfort én goede (laad)prestaties heeft de ID.3 een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorbraak van elektrisch rijden. Mede op basis van feedback van klanten heeft Volkswagen de ID.3-reeks recent vernieuwd en verder verfijnd. Nieuw binnen dit gamma is nu de ID.3 Pro.

Opvallend compleet

Het hightech karakter van de ID.3 Pro komt direct tot uiting door de standaard LED-verlichting. Van binnen biedt hij de luxe van het Ready to Discover multimediasysteem met 30,5 cm touchdisplay inclusief App-Connect, automatische Climatronic airconditioning, een met kunstleder bekleed multifunctioneel stuurwiel en elektrisch verstelbare/inklapbare verwarmde buitenspiegels. Lane Assist, Adaptieve Cruise Control en Park Distance Control dragen bij aan comfortabel én veilig rijden.

(Laad)prestaties waarmee je verder komt

Voor de aandrijving vertrouwt de ID.3 Pro op de bewezen combinatie van een 150 kW / 204 pk sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket dat goed is voor een actieradius tot 429 kilometer**. Dankzij de 120 kW snellaadmogelijkheid duurt het laden van de accu van 5-80% slechts 35 minuten. Is dat niet genoeg, dan is er natuurlijk ook nog steeds de ID.3 Pro S met een range tot wel 557 kilometer** en snelladen met 170 kW. De ID.3 Pro is er vanaf € 42.690*. Inclusief de SEPP-subsidie van € 2.950 is hij voor particulieren mogelijk nu zelfs al te rijden vanaf € 39.740**.

Direct rijden kan ook: met de ID.3 Advantage vanaf € 35.990*

Snelle beslissers die direct willen rijden tegen een nog scherpere prijs kunnen nu nog tijdelijk kiezen voor de ID.3 Advantage op basis van het pre-facelift model. Hij is er als ID.3 Pro Advantage en ID.3 Pro Edition Advantage. Beide direct uit voorraad leverbare uitvoeringen beschikken standaard over het 58 kWh accupakket met een rijbereik tot 426 kilometer (WLTP)** en zijn meer dan compleet uitgerust. Standaard beschikken de Advantage-modellen onder meer over adaptive cruise control, navigatie, smartphone-integratie met app-connect. Daarnaast zijn ook tal van geavanceerde veiligheidssystemen inbegrepen, waaronder parkeersensoren, lane assist en Front Assist.

Voor de ID.3 Pro Advantage telt het pakketvoordeel van de vele extra comfort-, luxe- en veiligheidsfeatures op tot ruim € 2.900 en bij de ID.3 Pro Edition Advantage tot zelfs € 4.000. De ID.3 Advantage is leverbaar vanaf € 38.990*. Daarbovenop ontvangt de klant in de maanden juli en augustus nog eens € 3.000 extra voordeel tijdens de zomerse voordeelweken. De ID.3 Advantage is in deze maanden al te rijden voor € 35.990.

 Zakelijke rijders profiteren daarbij van een fiscale bijtelling van slechts 16% over de eerste € 30.000 van de fiscale waarde. Snelle particuliere beslissers kunnen bovendien mogelijk nog aanspraak maken op de tijdelijke SEPP-subsidie van € 2.950 op volledig elektrische auto’s, waarmee het totale voordeel op deze uit voorraad leverbare ID.3 kan oplopen tot zelfs € 9.950. De Advantage-uitvoeringen zijn direct uit voorraad te leveren, bekijk de actuele voorraad onderaan deze pagina

Volkswagen Service en t/m 7 jaar onderhoud

Volkswagen biedt op de vernieuwde ID.3 standaard t/m 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu. Daarnaast kan er gebruikgemaakt worden van gratis 24u pechhulp binnen Europa. Met het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa kunnen we de berijder beloven binnen 3 uur weer mobiel te zijn bij pech zoals een lekke band.

Bekijk onze voorraad ID.3

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.